Китайски епидемиолог със скандални разкрития за епидемията от коронавирус в Ухан

https://mreja.bg/novini/kitayski-epidemiolog-sas-skandalni-razkritiya-za-epidemiyata-ot-koronavirus-v-uhan/105513 Mreja.bg
Китайски епидемиолог със скандални разкрития за епидемията от коронавирус в Ухан


Китайски епидемиолог направи скандални разкрития за епидемията от коронавирус в Ухан


В интервю за телевизионния канал CNN главният съветник на китайското правителство по борба с коронавируса Чжун Наншан направи скандални разкрития за епидемията и властите в Ухан.


Експертът заяви, че те първоначално са се опитали да скрият реалните мащаби на разпространение на инфекцията и от самото начало са отказали да разкрият истинския брой на заразените.


Епидемиологът подозира, че когато броят на обявените заразени от коронавирус в Ухан е запазил нивото си в продължение на 10 дни, тогава инфекцията е започнала да се разпространява извън пределите на Китай.


На 18 януари специалистът пристигнал в град с цел изследване на пандемията. Още тогава редица местни лекари започнали да го предупреждават, че ситуацията е малко по-лоша от отчетите на властта.


Наншан споделя, че от началото не е повярвал на официалните резултати и е продължил да настоява да му бъдат предоставени реалните цифри. Молбата му била посрещната с неохота.


CNN припомня, че на 20 януари именно Наншан беше един от първите специалисти, заявявайки в китайския ефир, че коронавирусът от нов тип се предава от човек на човек. Тогава властите на Ухан все още твърдяха обратното, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.