Китай задържа жена в град Тянцзин, "умишлено скрила" контакт с вируса

https://mreja.bg/novini/kitay-zadarzha-zhena-v-grad-tyanczin-umishleno-skrila-kontakt-s-virusa/104903 Mreja.bg
Китай задържа жена в град Тянцзин, "умишлено скрила" контакт с вируса


36-годишна жена в северния китайски град Тянцзин е била задържана от полицията вчера, след като "умишлено скрила" контакта си с лице от район, засегнат от коронавируса, твърди агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Според информацията жената, идентифицирана само с фамилното име Лю, е нарушила усилията за превенция и контрол чрез действията си и местните органи за обществена сигурност са й наложили мярка "административно задържане".

Не се уточняват подробности за действията на жената или кога и дали ще бъде освободена, отбелязва БТА.

Китай наложи строги ограничения на транспорта в най-засегнатите от вируса райони и призова всички, които са посещавали Хубей, където са почти всички смъртни случаи, да се изолират за 14 дни. Властите в някои райони заплашиха с тежко наказание всеки, който нарушава закона във връзка с усилията за борба с вируса.

Съд в североизточната провинция Хейлунцзян заяви на 31 януари, че лицата, които умишлено разпространяват вируса, може да бъдат осъдени на смърт.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.