Китай представи план за опазването и възстановяването на горите

https://mreja.bg/novini/kitay-predstavi-plan-za-opazvaneto-i-vazstanovyavaneto-na-gorite/87537 Mreja.bg
Китай представи план за опазването и възстановяването на горите


Държавният съвет на Китай представи план за опазването и възстановяването на горите в страната, като си постави за цел общата им площ да достигне 200 милиона хектара до 2035 г.

Според него до 2020 г. ще бъде изграден специален механизъм за всички райони с естествени гори, а до 2050 г. ще бъде установена напълно функционираща екосистема, която ще играе основна роля в целите за устойчивото развитие на страната, информира Радио "Китай".

През 1998 г. китайското правителство стартира програма за опазването на естествените гори в 16 провинции, сред които Хейлундзян, Дзилин, Хъбей, Юннан, Хунан и Ляонин. Тя включва ограничения за сеч, защитени територии, презасаждане и редица други политики, чиято цел е да се опазят горите, както и да се намалят рисковете от ерозия и наводнения.

В момента Китай има 197 милиона хектара гори. През последните две десетилетия централното правителство похарчи над 400 милиарда юана (57 милиарда щатски долара) за защитата на около 129 милиона хектара от тях.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.