Кирил Добрев: Съгласяваме се с всичко от ЕС, сякаш за да не обидим някого!

https://mreja.bg/novini/kiril-dobrev-saglasyavame-se-s-vsichko-ot-es-syakash-za-da-ne-obidim-nyakogo/105638 Mreja.bg
Кирил Добрев: Съгласяваме се с всичко от ЕС, сякаш за да не обидим някого!


Кирил Добрев е "за" ЕС, но не смята, че сляпо трябва да се съгласяваме с всичко!

От 13 години България е член на ЕС, но у доста хора остава усещането, че за българския народ има повече негативи, отколкото позитиви. Дали Кирил Добре, зам.-председателят на БСП, споделя това мнение, ще научим от самия него.

„Дразня се, че толкова години евро членство, като че ли не успяваме да вземем това, което ни се полага и сме по-скоро в пасивна позиция да преговаряме за орязаното малко, а не за голямото. Да се съгласяваме с всичко, за да не разсърдим някого. Иначе по душа и разбиране съм европеец. Апропо, България винаги е била част от Европа и европейската история. Въпреки кризата, затварянето на границите и вече по-изразеното национално мислене, все още смятам, че идеята за обединение не е изчерпана. Това, с което никога няма да се примиря, е някой да говори или да ни смята, че сме „заден двор на Европа“. Българинът има изключително силно изразено чувство на достойнство. Надявам се и европейските лидери да са го разбрали.“, споделя Кирил Добрев пред „Труд“.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.