Кирил Добрев: Не приемам разделението в БСП!

https://mreja.bg/novini/kiril-dobrev-ne-priemam-razdelenieto-v-bsp/105705 Mreja.bg
Кирил Добрев: Не приемам разделението в БСП!


Кирил Добрев не може да приеме за нормални атаките към него, откакто се спряга за кандидат за лидерския пост в БСП!

„Не е тайна, че от доста време имаме сериозни различия с председателя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил коректен към нея, но лоялен единствено и само към БСП.


Не приемам и никога няма да приема водеща политика в партията да бъде разделението. Не приемам всеки, изразил различно мнение, да бъде заливан с помия, определян като враг.Не приемам различното мнение да се тълкува като намеса от външни сили и зависимости, а съмненията за симпатии, да бъдат наказвани с уволнения”, категоричен е Кирил Добрев.


„БСП винаги е била кауза, а не нечия собственост”, напомни Добрев. „Винаги съм разбирал политиката с основна задача – да събираш, а не да разделяш, да бъдеш на пулса на общественото мнение, да улавяш обществените потребности, да разбираш сигналите, които ни дават българските граждани и на тази основа да формулираш своя политически дневен ред.“, каза още зам.-председателят на БСП пред членовете на Националния съвет.


Той е на мнение, че напрежението в партията-майка трвожи членовете й.


„Груб вътрешнопартиен дебат, който се води основно в медийното пространство и част от който е прехвърлен в медиите на самата партия, предизвиква дори отвращение в нашите членове и симпатизанти и неминуемо води до тотално разделение във всички възможни органи на БСП.“, подчерта Добрев.


До момента са проведени 136 събрания и конференции в БСП, а номинациите за лидерския пост са 47. Остават да се проведат още 164 конференции и общи събрания.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.