Ким към Тръмп: Ракетните изпитания спират заедно с военните учения между САЩ и Южна Корея

https://mreja.bg/novini/kim-kam-tramp-raketnite-izpitaniya-spirat-zaedno-s-voennite-ucheniya-mezhdu-sasht-i-yuzhna-koreya/87891 Mreja.bg
Ким към Тръмп: Ракетните изпитания спират заедно с военните учения между САЩ и Южна Корея


Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър днес, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун му писал, че ракетните изпитания ще спрат, когато приключат съвместни учения на САЩ и Южна Корея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ким се оплакал в писмото от "нелепите и скъпи" учения и изразил желание да се срещне с Тръмп, за да започнат преговори веднага след приключването на съвместните учения, уточни Ройтерс.

"С нетърпения очаквам срещата с Ким Чен Ун в близко бъдеще!", потвърдил отново държавният глава на САЩ и подчертал, че отказът на Пхенян от ядрено оръжие ще превърне Северна Корея в една от най-успешните страни в света, допълва ТАСС.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.