КАТ стартира нова акция в цялата страна

https://mreja.bg/novini/kat-startira-nova-akciya-v-cyalata-strana/106349 Mreja.bg
КАТ стартира нова акция в цялата страна


Пътните полицаи ще са ангажирани най-вече с това да регулират движението така, че да няма задръствания


Нова акция на КАТ и нова организация на движението заради предстоящия уикенд.


 


Вторник е официален почивен ден и се очаква много хора да го слеят с уикенда. Голямото пътуване вече започна отчасти, но най-сериозният трафик се очаква в днес.


 


Пътните полицаи ще са ангажирани най-вече с това да регулират движението така, че да няма задръствания. Отделно от това от днес до 24 септември започва акция срещу неправилното пресичане и отнемане на предимство на пешеходци. Причината – забелязва се ръст на катастрофите с пешеходци.


 


Само в сряда – Европейският ден без загинали на пътя, двама пресичащи са загубили живота си. На 15 септември Ваня Иванова се е превърнала в част от статистиката за ръст на катастрофите. Екип на Нова телевизия се среща с нея, след като излиза от операционната.


 


„Не помня много. Стоях долу на асфалта, после ме вкараха в патрулката и с линейка ме доведоха тук. Не можех да си движа ръката още в колата. Краката  и лицето много ме боляха”, разказа тя.


 


След катастрофата на столичния булевард „България”, жената е претърпяла спешна операция. Шофьорът, предизвикал инцидента, е с акт от КАТ. „Той е малък, 97-ми набор. Даже ни обвини, обвини с приятеля ми, че сега му е счупил новата кола”, казва още тя.


 


„Ръката ми е счупена, костта между лакътя и рамото и имам два титаниеви пирона. Имам синини по краката, на лицето имам рани, на кръста имам рана”, допълва Иванова.


 


Лекарят, благодарение на който тя ще се възстанови напълно, също забелязва ръст на броя на пациентите, пристигнали при него след удар на пътя. Само в четвъртък е оперирал двама блъснати пешеходци. „Единият е блъснат на бул. „Цариградско шосе”, другият на бул. „Александър Малинов”, каза д-р Станислав Милев, началник на ортопедията в МБАЛ „Света Анна”.


 


„Доказано е, че скорост над 50 км/ч., би могла да убие пешеходеца, включително на място. Ако не успее, то причинява доста тежки травми, които са свързани с продължителен болничен престой, скъпоструващи лечение и винаги водят в малка или голяма степен до инвалидизация на пациентите”, допълни той.


 


За да ограничат такива инциденти, пътните полицаи ще засилят контрола на пешеходните пътеки. Отправят и апел пресичащите да се пазят повече.


„През вчерашния ден също бяха отчетени две жертви, които са именно на пешеходни пътеки. Апелът ни към самите пешеходци е да се оглеждат при пресичане и да го правят на предвидените за това места”, каза Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.