КАТ се изложи здраво: Глобява за извънградска скорост около Каспичан, но търси винетки!

https://mreja.bg/novini/kat-se-izlozhi-zdravo-globyava-za-izvangradska-skorost-okolo-kaspichan-no-tarsi-vinetki/107813 Mreja.bg
КАТ се изложи здраво: Глобява за извънградска скорост около Каспичан, но търси винетки!


Куриозна ситуация за шофьорите в Каспичан. След появата на нов знак за начало на населеното място от КАТ налагат санкции за превишена скорост, защото го приемат за град.


Междувременно – в същия участък от пътната агенция следят за винетка, защото за тях е част от републиканската пътна мрежа. За последните 9 месеца шофьорите със санкции за превишена скорост в Каспичан при ограничение 50 км/ч са над 1700. Сред тях е и Кирил Радев.


„Често пътувам за Шумен. Този път реших да разнообразя малко. Иначе минавам по магистралата", разказа мъжът пред Нова телевизия.


Освен разнообразие, получил и акт от КАТ. Минал със 104 км/ч. при ограничение 50.


„Има някаква растителност, няма тротоари. С нищо не личи, че влизаш в населено място”, каза Радев.


От Европейския център за транспортни политики вече са направили оглед и анализ на организацията на движението в Каспичан.


„Наредбите там казват, че това там не е населено място. Съответно знаците за начало и край на града не би следвало да са там и не би следвало полицията да глобява за превишена скорост”, обясни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.


От Община Каспичан са наясно с казуса. Твърдят, че от пътната агенция са подменили табелите за начало и край на града, след като преди това жители от крайните квартали трябвало да плащат винетка, за да стигнат до града.


Междувременно знаците, които сутринта оказваха, че винетката се заплаща в рамките на населеното място, следобед вече бяха преместени извън Каспичан. В писмена позиция от АПИ посочват, че табелите в днешния ден не са премахвани, а само преместени на точните им георграфски координати. Казват, че не са намагали санкции за липса на винетки. А за скоростта, Кирил чака решение на съда, след като е обжалвал санкцията.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.