КАТ предупреди: Стартира нова операция в страната!

https://mreja.bg/novini/kat-predupredi-startira-nova-operaciya-v-stranata/105747 Mreja.bg
КАТ предупреди: Стартира нова операция в страната!


Целта е да се опази животът и здравето на лица до 18 години


От КАТ предупредиха, че от днес стартира нова операция в страната, която ще приключи в неделя.


 


Целта на новата операция е да се опази животът и здравето на лица до 18 г. Тя ще е насочена и към водачи, които отнемат предимство, не спазват знаците, както и към пешеходците, които пресичат неправилно. Забранено е и прескачането на преградите за движение.


 


От "Пътна полиция" съобщиха и какви са резултатите от проведената полицейска операция срещу нарушителите на пътя през изминалите дни.  


От 11 до 14 юни бе проведена операция, бяха съставени над 3000 нарушения по целия Закон за движение по пътищата. Проверени са 7500 водача – 26 са били нарушители в аварийната лента  


 


При първо нарушение – санкцията е 3 месеца без книжка и 1000 лв., при повторно – 4000 лв. и 6 месеца без книжка.  


Над 50 водача са установени, че са употребили алкохол, наказани са с акт. Още 200 не за използвали обезопасителен колан. 


 


1.9 промила е рекордът на водач, седнал на волана.


Не се възпрепятства излизането от страната при наличието на неплатени глоби. Ако не са платени в срок, се отнема книжката. Само се връчват електронни фишове. Предоставя се единствено възможност на ГКПП да заплатят глобата си, ако желаят.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.