КАРАКАЧАНОВ категоричен: детските трябва да са 500 лева на месец за всяко дете!

Войводите с пакет от предложения за подпомагане на българското семейство и децата

https://mreja.bg/novini/karakachanov-kategorichen-detskite-tryabva-da-sa-500-leva-na-mesec-za-vsyako-dete-2/134203 Mreja.bg
КАРАКАЧАНОВ категоричен: детските трябва да са 500 лева на месец за всяко дете!

Войводите с пакет от предложения за подпомагане на българското семейство и децата

ВМРО въвежда мерки по модела на Унгария и Виктор Орбан.

Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове и пари скоро няма да има кого да „управлявате“!

 

Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с тревожните данни за демографската катастрофа, пред която е изправена България. Той направи и остра критика към водената в последните три години политика, която не само разедини обществото, но и с бездействието си допринесе за намаляване на населението, обезлюдяването на много населени места и засилената миграция на младите хора, които не намират перспектива за развитие в държавата.

 

Политическата каста се замеря със скандали, колажи, карикатури и помия. В тази безумна кампания никой не разбра какво предлагат. В същото време данните от Евростат са зловещи за България. За 20 години - между 2003 г. и 2023 г. България е загубила 1,4 млн. души. Населението е намаляло със 17% за този период - по този показател пред нас е само Латвия.

 

Каракачанов подчертава, че икономиката се задъхва заради липса на работна ръка, оттам и осигурителната система, защото няма кой да работи, да плаща осигуровки, за да се плащат пенсиите.

 

Влезли сме в демографска спирала, но не нагоре, а надолу. Затова и от ВМРO говорим за демографска катастрофа. Нужни са крути държавни мерки за излизане от тази мъртва хватка, категоричен е още председателят на ВМРО.

 

Затова ВМРО предлага пакет от мерки:

 

·         500 лв. месечни детски надбавки за всяко дете за работещи родители;

 

·         10 000 лева еднократна държавна помощ при раждане на дете за работещи и учещи родители;

 

·         нисколихвени ипотечни заеми за млади работещи семейства с гратисен период между 5-10 г. за закупуване на първо жилище;

 

·         втора година майчинство - минимум две минимални работни заплати.

 

Това са само част от мерките по модела на Унгария и Орбан, които ВМРО ще въведе в следващото Народно събрание, заявява още Каракачанов.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.