Кантарджиев посъветва пенсионерите какви витамини да приемат като мярка срещу коронавируса

https://mreja.bg/novini/kantardzhiev-posavetva-pensionerite-kakvi-vitamini-da-priemat-kato-myarka-sreshtu-koronavirusa/105150 Mreja.bg
Кантарджиев посъветва пенсионерите какви витамини да приемат като мярка срещу коронавируса


Предпазните мерки не са за пренебрегване


Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев даде ценни съвети на пенсионерите относно приема на витамини като предпазна мярка срещу коронавируса. 


 


„Държавата прави всичко възможно срещу разпространението на коронавируса. Мерките са не от една или две седмици. Трябва да сме дисциплинирани като граждани“, категоричен бе Кантарджиев.


 


Професорът препоръча възрастните хора да приемат витамин С и витамин D. Задължително е и честото проветряването на помещенията. 


 


"Възрастните хора трябва да се пазят. Човек с кашлица и хрема да не посещава възрастните си роднини. Пенсионерите да избягват контакти с хора. Появяват ли се симптоми на затруднено дишане при възрастните, веднага да звъннат на личния си лекар или роднина, който да звънне на джипи-то", категоричен бе Кантарджиев. 


 


"Заразените лица се транспортират до обособените лечебни заведения от специализиран екип. Пациентите се настаняват само в обособените отделения", каза още той.


 


"Нека хората не правят като починалата от коронавирус жена, която е била толкова зле, че е припаднала в болницата. Нека възрастните хора се обаждат когато състоянието им не е толкова увредено", препоръча вирусологът. 


 


"Един пръст отворен прозорец в автобуса намалява с 10 пъти шанса от респираторни болести", завърши проф. д-р Тодор Кантарджиев. 

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.