Камелия Тодорова и Васил Петров откриват “Банско джаз фест”

https://mreja.bg/novini/kameliya-todorova-i-vasil-petrov-otkrivat-bansko-dzhaz-fest/86117 Mreja.bg
Камелия Тодорова и Васил Петров откриват “Банско джаз фест”


Събитията ще бъдат

от 6 до 10 август

и са посветени

на фънка

Камелия Тодорова и Васил Петров ще открият първата вечер на “Банско джаз фест”, който тази година е посветен на фънка. Поради недостиг на средства събитието ще бъде с три дни по-малко и ще се състои от 6 до 10 август, но организаторът д-р Емил Илиев обещава, че нивото ще бъде изключително високо.

Началото ще бъде дадено с изпълнения на Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев, който ще бъде на сцената заедно с Камелия Тодорова и Васил Петров. Първата вечер концерт ще изнесе и американският джаз саксофонист Масео Паркър, който е свирил с имена като Рей Чарлс, Принс и “Ред Хот Чили Пепърс”.

Звездата на втората вечер от феста ще бъде китаристката Малина Мой, която се изявява също като певица и композитор. На следващия ден основният изпълнител е американският барабанист Джамал Томас, който пристига със своя бенд. На 9 август в афиша е включен британският саксофонист и певец Рей Джелато, който е

свирил със своята

група пред

английската кралица

и на сватбата на Пол Маккартни. Закриването в последната вечер е отредено за Тони Момрел, който ще гостува в Банско за четвърти път.

Във фестивала ще се включат и няколко млади български артисти. Дебютът си на тази сцена ще направи Лина Никол. Ще участва акапелната група Spectrum и Mike Sax & X-Key.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.