Камбитов спечели номинацията в ГЕРБ за Благоевград, Панов също безапелационен във В. Търново

https://mreja.bg/novini/kambitov-specheli-nominaciyata-v-gerb-za-blagoevgrad-panov-sashto-bezapelacionen-vav-v-tarnovo/87078 Mreja.bg
Камбитов спечели номинацията в ГЕРБ за Благоевград, Панов също безапелационен във В. Търново


Напрежение след партийни рокади в Русе

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов получи най-много гласове на общинското събрание на ГЕРБ за издигането му като кандидат на кметския вот наесен. Това би бил 3-и негов мандат.

Освен действащия кмет на Изпълнителната комисия на партията ще бъдат предложени бившият лидер на общинската структура Йордан Андонов и шефът на местния НОИ Илиян Георгиев. Според изискването на партийното ръководство всяка структура трябва да предложи по три кандидатури, от които комисията да избере.

“Благодаря за подкрепата, която получих по време на номинационното събрание на ГЕРБ -Благоевград! За пореден път показахме, че ГЕРБ е прозрачна и демократична партия. Нека на изборите през октомври единни да докажем и силата си!”, заяви след събранието д-р Камбитов.

189 души гласуваха за него, 10 бяха пpотив, а 57 се въздържаха. Следващ по гласове се нареди директорът на НОИ Илиян Георгиев със 147 “за”, 12 “против” и 81 “въздържали се”.

Трети остана бившият общински лидер на партията Йордан Андонов, около когото се оформи вътрешната опозиция. За него гласуваха 102-ма, 19 бяха пpотив, а 97 се въздържаха. От няколко дни в сайтове се върти анонимка до Бойко Борисов срещу кандидатурата на Камбитов. В нея кметът се обвинява, че е умъртвил общинската партийна структура, допуска само свои хора за съветници и преследва опонентите си. Става дума за 4-ма отцепници, на които никой в ГЕРБ не гледа сериозно, коментираха неофициално партийци. Бяха категорични, че породилите се слухове около конгреса на ГЕРБ, който гласува оставката на Цветан Цветанов - как Камбитов нямало да бъде издигнат за нов мандат, били фалшива новина.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов също получи безапелационна подкрепа от съпартийците си в старопрестолния град. Те проведоха събрание в четвъртък вечерта за номиниране на кметове и общински съветници, като Даниел Панов бе единственото предложение за кмет, а отчетът на изтичащия му управленски мандат бе посрещнат с аплодисменти.

Общинската структура на ГЕРБ в Дупница пък единодушно номинира също за трети мандат досегашния кмет инж. Методи Чимев.

В Казанлък също издигат настоящия си управник - кметицата Галина Стоянова.

Известно напрежение обаче тече в ГЕРБ - Русе, след смяна на областния координатор. Досега лидер там бе кметът на града Пламен Стоилов. Мястото му вече се заема от Росен Даскалов, а рокадата е обявена на фейсбук страницата на областната организация на 31 юли. 20 членове на общинското ръководство на ГЕРБ са се подписали под декларация до Борисов, че се разграничават от решението, което изобщо не било подложено на обсъждане. Допускат, че лидерът и Изпълнителната комисия са били подведени, а “лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ГЕРБ - Русе”.

Неофициално обаче се знае, че кметът Стоилов няма да бъде издигнат пак. Структурата е сред тези, в които Борисов поискал промени. (24часа)

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.