Кално свлачище блокира движението в Кресненското дефиле

https://mreja.bg/novini/kalno-svlachishte-blokira-dvizhenieto-v-kresnenskoto-defile/86424 Mreja.bg
Кално свлачище блокира движението в Кресненското дефиле


Кално свлачище затруднява движението по Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщава Вести.бг, цитирайки репортер на БГНЕС. 200 кубически метра кал се изсипа на пътя и вече осем часа движението в района е затруднено. 


Това е третият подобен случай за последните 10 години - в резултат от поройните валежи върху пътя се свлича ограмна маса кал и пръст от дълбоко дере в Крупнишката планина.


Снощи към 23:00 часа свлачището се е активизирало и точно към входа на дефилето от село Крупник се е изсипала огромната кална маса. В момента тече процедура по разчистване на пътя от фадроми. Но процесът е затруднен поради огромното количество кал.


Преминаването през участъка се осъществява на етапи. В ранните сутрешни трафикът в посока Гърция днес е изключително интензивен.


Към настоящия момент пътят е почти разчистен и скоро нормалното движение ще бъде възстановено. На мястото на инцидента е и директорът на областно пътно управление - инж. Иван Кунев. Той отказа да даде изявление пред камерата. Регулирането на движението се осъществява от сигналисти на пътно поддържащата фирма. През нощта то е било частично спирано. Очаква се до часове да бъде възстановено нормалното преминаване през участъка, съобщава Вести.бг, позовавайки се на БГНЕС.


Утре също се очаква засилен трафик в посока от Кулата към България. 


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.