Какво се случва с Ким Чен-ун?

https://mreja.bg/novini/kakvo-se-sluchva-s-kim-chen-un/106174 Mreja.bg
Какво се случва с Ким Чен-ун?


Здравето на лидера на Северна Корея е под въпрос, след като Ким Чен Ун изчезна от месеци и постоянно имаше спекулации, че е починал или страда от коронавирус, както и че може да е във вегетативно състояние. Той се появи отново преди няколко месеца и оттогава направи редица спорадични публични изяви.

Въпреки това има подновен интерес към здравето на Ким след съобщения, че той е отдал част от властовите си правомощия на сестра си Ким Йо Йонг.

Националната служба за разузнаване на Южна Корея смята, че решението е взето за „облекчаване на стреса от управлението на Ким и намаляване на отговорността и вината в случай на провал на политиката“, информира "Дейли Стар". "Председателят Ким Чен Ун все още поддържа абсолютния си авторитет, но част от него се предава малко по малко", посочва се още от службата.

"Въпреки че лидерът Ким все още упражнява абсолютна власт, то той постепенно прехвърля властта си. Това не е решение за наследника или правилото за наследник." Сега бивш помощник на бившия президент на съседната Южна Корея твърди, че преструктурирането е станало, защото Ким наистина е в кома. Чанг Сонг Мин, който е бил секретар по политическите въпроси на Ким Да Инг, е заявил, че е получил тази информация от източник в Китай. "Считам, че е в кома, но животът му не е приключил", казал е той пред южнокорейските медии. "Не е формирана цялостна структура на приемственост, така че сестра му Ким Йо Йонг се извежда на преден план, тъй като вакуумът не може да се поддържа за продължителен период."

Той казва, че диктаторът никога няма да предаде властта на друг човек, освен ако не е твърде болен, за да управлява или е бил изгонен при някакъв вид преврат. Чанг също така твърди, че снимките, публикувани от севернокорейските държавни медии на Ким, присъстващ на събития, са били фалшиви и лидерът е твърде болен, за да изпълнява основните задължения от месеци. Ким пропусна редица важни церемонии тази година, а неговите снимки, които обикновено се появяват ежедневно във вестниците на страната, забележимо отсъстват от април. През май той изглежда намали слуховете за смъртта или лошото си здраве, като се появи в завод за торове, преди веднага да изчезне отново.

В началото на юли той отново се показа като оглави среща на политбюро относно мерките за защита на държавата срещу Covid-19.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.