Какви са прогнозите за наемите в столицата?

https://mreja.bg/novini/kakvi-sa-prognozite-za-naemite-v-stolicata/106232 Mreja.bg
Какви са прогнозите за наемите в столицата?


Ето какви са прогнозите за наемите в столицата

Консултантската компания Colliers съобщи какво се случва с наемите в столицата. Според агенцията е отчетен спад в наемните цени на търговски площи и магазини в София.


София се оказа единственият град в Централна и Източна Европа с понижение на наемите на първокласни офис площи.


Отчетеното намаление на годишна база е в размер на 6,3%. Наемите цени на търговските площи достигнаха 15 евро на кв. м. Очакването е тази тенденция да се запази през идните 12 месеца.


Единствено в Букурещ цените са останали непроменени на ниво от 18 евро на кв. м, но и за там прогнозите са за спад през следващата година.


Всички останали столици регистрират ръст на цените на първокласните офиси за периода април - юни. Най-голямо е повишението във Варшава – с 18,8% до 26 евро на кв. м.


Очакванията на брокерите са за спад на наемите на офис площите във всички столици на Европа, с изключение на Будапеща и Прага.


Спадът в наемите на магазини в София е с 9,1% през второто тримесечие до 50 евро на кв. м.


Прогнозите са този спад да продължи и следващата година. Братислава и Прага също отбелязват спад на наемите на търговски площи.


Непроменени са наемите на първокласни складове в София . Цените при тях достигат 5,20 евро на кв. м. Според прогнозата те ще запазят равнището си през следващата година, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.