Как Габриела Наплатанова се оказа в конфликт на интереси за трагедията с пилота край Шабла?

https://mreja.bg/novini/kak-gabriela-naplatanova-se-okaza-v-konflikt-na-interesi-za-tragediyata-s-pilota-kray-shabla/107855 Mreja.bg
Как Габриела Наплатанова се оказа в конфликт на интереси за трагедията с пилота край Шабла?


Отстраняването й е наложително


Оказва се, че репортерката на БТВ – Габриела Наплатанова е в остър конфликт на интереси при отразяването на работата на президента Румен Радев и в частност на трагедията с падналия край Шабла изтребител с изчезнал пилот.


 


В този ред на мисли, тя незабавно трябва да слезе от екран, категорични са зрителите.


 


Фактите говорят, че прекият отговорник за инцидента с летателната машина е съпругът на Габриела Наплатанова – Николай Русев. Той е изключително близък на Румен Радев и е шеф на Авиобазата "Граф Игнатиево".


Русев пое поста по решение на Румен Радев и бе произведен в "бригаден генерал" също от него.


 


Габриела Наплатанова, която беше военен репортер и именно като такава стана и съпруга на Русев, спешно се преквалифицира в отразяваща дейността на президента Румен Радев. Блондинката често блокира работата на останалите репортери, които се опитват да задават въпроси на Радев по време на изявленията му пред журналисти. Тя неспирно надвиква всички с предварително уговорените си питания.


 


При това в случаите, когато журналистите са допускани в президентството за отразяването на консултации или други събития, те се качват и слизат под строг контрол и зорко следени от хора от пресцентъра и НСО, без право да спират, да снимат и да се отклоняват където и да било.


 


В същото време Наплатанова редовно хлътва необезпокоявана от никого в коридорите на някои от етажите. Според запознати с процедурите по разследването на трагедията край Шабла, е задължително служебният вътрешен министър Георги Панайотов да изнася цялата информация, без да укрива никакви подробности.


 


Именно затова те смятат, че отстраняването на Наплатанова е наложително, тъй като тя е в конфликт на интереси и е пряко заинтересоване от свалянето на отговорността от съпруга й Николай Русев.


Освен за пилотска грешка, разследване се води и по версията, че изтребителят е бил свален по време на нощните стрелби в района.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.