Как да резервираме почивка по време на пандемия?

https://mreja.bg/novini/kak-da-rezervirame-pochivka-po-vreme-na-pandemiya/105785 Mreja.bg
Как да резервираме почивка по време на пандемия?


Премахването на част от ограниченията, свързани с пандемията, доведе до раздвижване в резервациите на почивки, макар и плахо.


За потребителите в момента най-важно е да знаят дали могат да се застраховат с цел избягване загуба на средства в случай на въвеждането на нови ограничения и забрана за пътувания.


Пред БНР Ирина Найденова, която е член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, заяви че вече има резервации за 2021 година. Тя добави, че в момента се реализират единствено почивки в България и Гърция, но има запитвания за Турция, Италия и Египет.


В настоящата обстановка се набляга на пътувания, които се реализират в кратки срокове.


Ирина Найденова заяви, че взаимоотношенията между туроператора и клиентите са предмет на договора, който се сключва между тях и в него е описано в кой етап потребителят може да анулира резервацията си без неустойка.


Експертът добави, че организираното пътуване с обща цена има за цел да защити потребителите, създавайки условия туроператорът да го анулира при определени обстоятелства. Тя поясни, че в случай на резервация на единична услуга като хотелско настаняване или самолетен билет през туроператор важат правилата на съответния хотел или авиокомпания.


Румяна Бетова, която е изпълнителен директор на една от компаниите, член на Асоциацията на застрахователите, заяви че сключването на застраховка за отмяна на пътуване е най-доброто в случая и гарантира отказ от пътуване без загуби за потребителя.


Застраховката важи при следните обстоятелства - внезапно заболяване, форсмажорни обстоятелства, събития, свързани с жилището на пътуващия и смърт на близък.


Найденова поясни, че страхът от пътуване не е основателна причина за отмяна на резервация, пише pariteni.bg.


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.