Извънредно: Налагат ли нова карантина в държавата?!

https://mreja.bg/novini/izvanredno-nalagat-li-nova-karantina-v-darzhavata/106011 Mreja.bg
Извънредно: Налагат ли нова карантина в държавата?!


Ще се наложи ли нова карантина в страната?!

Намираме се във втора вълна на Ковид-19. Нещата излязоха от контрол, когато се отпуснаха мерките за мачове, балове и събирания. Това заяви пред Нова телевизия д-р Бросек Халил, който е началник на COVID-отделението във Втора МБАЛ-София.


 


Той е категоричен, че трябва да се наложи нова карантина, защото вирусът е един от най-коварните и е наистина много опасен. Ако при нормалния грип има само кашлица и температура, то тук се наблюдава задух и фиброза на белите дробове. Както и засягане на всички важни органи.


 


Д-р Халил заяви, че през есента ще е наистина сложно, защото ще има смесване на сезонния грип и коронавируса. Тогава карантината и маските, дистанцията и дезинфекцията ще са повече от задължителни.


 


Лекарят обаче разказа и за куриозни случаи в работата си. "Имахме 23-годишен младеж с много тежка коронавирусна инфекция. А чудното беше, че неговите близки не се разболяха. Той беше женен, с деца, има майка и баща", спомня си Халил.


 


Според него всичко това се дължи на имунната система на отделния човек и на силите на организма му да се справя с вирусите. От това зависи и как ще протече инфекцията - безсимптомно,  леки симптоми или по-тежко.


 


Д-р Халил обаче хвърли бомбата с новината, че болните с Ковид-19 не бива да взимат витамин C. Причината била, че болестта атакува съдовете и така се образуват тромби, а витамин С е фактор за кръвосъсирването. 


 


Теория, която до момента винаги е била приемана точно обратното и то по цял свят. Препоръчвана беше дори двойна доза на витамин С.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.