Извънредно! Ключово решение за Нено Димов

https://mreja.bg/novini/izvanredno-klyuchovo-reshenie-za-neno-dimov/105043 Mreja.bg
Извънредно! Ключово решение за Нено Димов


Бившият екоминистър бил доведен принудително в съдебната зала


Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов.


 


Съдът не прие нито един довод на защитата, но прие тези на обвинението, като обясни, че делото е тежко и точно това поражда опасност Димов да извърши друго престъпление.


 


Въпреки желанието на бившия екоминистър да не бъде в съдебна зала, на което има право и е изразено с жалба, съдебната охрана го доведе. Съдът отказа да провери кой е нарушил правата на обвиняемия, пише "Труд".


 


Мярката на Димов е подписана с особено мнение на съдията докладчик Даниела Русинова.


„Не споделям, че има опасност Димов да извърши друго престъпление, ако му се наложи по-лека мярка. В този смисъл тази мярка е незаконосъобразна. Не е събрано досега нито едно доказателство, че ако бъде освободен, ще извърши друго престъпление“, коментира Русинова.


 


Нено Димов е обвинен в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата Димов не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.