Извънредни новини за абитуриента Христо Денев, който издъхна от коронавирус

https://mreja.bg/novini/izvanredni-novini-za-abiturienta-hristo-denev-koyto-izdahna-ot-koronavirus/106139 Mreja.bg
Извънредни новини за абитуриента Христо Денев, който издъхна от коронавирус


Започва проверка за смъртта на Христо Денев, който издъхна от коронавирус


След жалба, подадена от Иван Денев - бащата на 19-годишния Христо Денев, който издъхна от коронавирус във великотърновската болница, започва проверка по случая, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Стандарт".


Великотърновските прокурори няма да наблюдават разследването, защото всички те са си направили отводи. Причината за това е, че заместник апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата, а съпругата на обвинителя е главна медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".


Иван Гешев е определил разследването да бъде водено от прокуратура в София. Вече са иззети са писмени сведения от болницата - графици за дежурства, епикризи и др.


Христо Денев издъхна в болницата във Велико Търново на 31 юли, след като в продължение на 18 дни се лекуваше там от коронавирус.


На младежа е било приложено и преливане на кръвна плазма.


Баща му Иван Денев публично изрази съмнения в действията на медиците. Той директно ги в нечовешко отношение и нередности при лечението.


Момчето е лекувано със 7 антибиотика, това става ясно от епикризата му. За лечението му е прилаган и препаратът РоАктемра, който се използва за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания и е в трета фаза на клинични изпитвания в няколко мултинационални центрове за лечение на COVID 19.


Изпълнителна агенция "Медицински надзор" също извършва проверка по настояване на директора на болницата д-р Стефан Филев.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.