Изплува шокираща новина за смъртоносния коронавирус

https://mreja.bg/novini/izpluva-shokirashta-novina-za-smartonosniya-koronavirus/105029 Mreja.bg
Изплува шокираща новина за смъртоносния коронавирусОбщият брой на заразените вече надхвърля 77 хиляди души


Световните медии разпространиха шокираща новина, свързана със смъртоносния коронавирус.


 


Оказва се, че медиците в Китай са регистрирали 195 случая на повторно заразяване с коронавируса в Ухан, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".


 


Данните са предоставени в публикуван в понеделник доклад на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китай. Документът не уточнява каква може да е причината за тези случаи.


 


Междувременно, според „South China Morning Post“ на 22 февруари властите на Ухан са наложили задължителна допълнителна 14-дневна карантина за всички възстановени пациенти, след като инфекцията отново беше открита в някои от техните анализи. Епидемията е причинена от новия коронавирус (2019-nCoV), регистриран в Ухан в края на декември 2019 г.


 


Световната здравна организация призна за извънредно положение с международни размери, описвайки го като епидемия с много огнища. Извън Китай са открити случаи на инфекция в 30 страни. Към днешна дата броят на смъртните случаи в Китай възлиза на почти 2,6 хиляди, около 25 хиляди души са се възстановили, общият брой на заразените е надхвърлил 77 хиляди.


 


 

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.