Изписват двете болни от коронавирус от Габрово (Жените с отрицателни тестове, в града няма нови болни)

https://mreja.bg/novini/izpisvat-dvete-bolni-ot-koronavirus-ot-gabrovo-zhenite-s-otricatelni-testove-v-grada-nyama-novi-bolni/105201 Mreja.bg
Изписват двете болни от коронавирус от Габрово (Жените с отрицателни тестове, в града няма нови болни)


След две отрицателни проби за коронавирус медицинската сестра от Областната болница в Габрово е изписана и остава още седмица под домашна карантина.

Жената няма оплаквания. Тя беше сред първите у нас с диагноза Covid-19. Здравното заведение реорганизира отделенията, за да се подготви в случай на повече тежко заболели, съобщава БНР. Ген. Мутафийски съобщи за интересен случай с COVID-19 от София НА ЖИВО Вероятно до края на седмицата от Габровската болница ще бъде изписана и 75-годишната пациентка, хоспитализирана в началото на март с пневмония, която даде положителна проба за новия коронавирус, и заедно с пациент от Плевен, бяха първите регистрирани случаи у нас.

В момента в здравното заведение няма тежко болни с дихателна недостатъчност, очакват се резултатите от тестовете за Covid-19 на пациенти с пневмония, посочи директорът на болницата д-р Минко Михов и допълни, че реорганизират отделения, за да имат готовност, в случай че ситуацията се усложни.

"Разместваме и отделения и целият етаж е свободен. Евентуално част от него ще бъде за персонала, който ще остане да ги лекува", коментира той. Три местни фирми са направили дарения на болницата, има още заявили готовност да помогнат със средства за закупуване на апаратура. 

"Няколко фирми от Габрово дариха 5000 лв., друга фирма дари хранителни продукти тяхно производство, с още две фирми имаме доста напреднали преговори да закупят нещо трайно – пациентни монитори..." В момента в Габровска област под домашна карантина са 179 души, завърнали се от рискови дестинации. Задължителната изолация вкъщи е изтекла за други 229 души и всички те са здрави, пише Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.