Изненадващи данни за българите със зелен сертификат

https://mreja.bg/novini/iznenadvashti-danni-za-balgarite-sas-zelen-sertifikat/108662 Mreja.bg
Изненадващи данни за българите със зелен сертификат


Изненадващи данни за българите със зелен сертификат


Стана ясно колко българи разполагат със зелен сертификат. Данните са повече от изненадващпи. През Националната здравно-информационна система са изтеглени повече от 2 млн. броя сертификати.


Най-активни са потребителите през последните 10 дни след въвеждането на новите противоепидемични мерки. За този период са изтеглени повече от 1,05 млн. сертификата. Това представлява около 55 % от общия брой на изтеглените документи.


От 1 юни 2021 г. системата работи. 


Рекорден брой изтегления има на 25 октомври 2021 г. - близо 263 000 само в рамките деня. Още един рекорд бе белязан на този ден - за 60 минути бяха реализирани близо 27 000 изтегляния. Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ АД заяви, че сертификатите са помогнали на икономиката да функционира в условията на пандемия.


Той допълни, че повече от 30% от българските граждани вече притежават сертификат и го използват.


От заетите в образованието близо 50 000 са със сертификати.


Той добави, че България е сред първите 7 държави, започнали да издават документа месец преди приемането на европейският регламент, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.