Изненадващ обрат с извънредното заседание на Народното събрание

https://mreja.bg/novini/iznenadvasht-obrat-s-izvanrednoto-zasedanie-na-narodnoto-sabranie/106089 Mreja.bg
Изненадващ обрат с извънредното заседание на Народното събрание


В залата бяха основно представители на БСП


Народното събрание няма да заседава днес поради липса на кворум.


 


При първия опит се регистрираха 78 народни представители, при втория също 78, при необходими за кворум от 121 народни представители.


 


Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че трети опит за регистрация няма да има.


В залата бяха основно представители на БСП, депутати имаше и от ДПС.


 


От управляващите в зала се забелязва депутатът и заместник-председател на ПГ ГЕРБ – Александър Ненков и председателят на парламента Цвета Караянчева. Заседанието беше свикано по искане на БСП.


 


На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, от левицата внесоха искането си. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда по искане на една пета от народните представители председателят на парламента да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали депутатите са във ваканция, или не.


 


От левицата искаха заседанието да се проведе с искане премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски да бъдат изслушани за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и за актуализация на бюджета.  


 


Изключително малоброен бе и протестът пред сградата на НС. Въпреки настойчивите призиви на Отровното трио едва около 20 души посрещнаха депутатите с викове: "Оставка" и хвърляне на яйца и домати.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.