Изненада! Министър на Слави се оказа кадър от правителството на Бойко Борисов

https://mreja.bg/novini/iznenada-ministar-na-slavi-se-okaza-kadar-ot-pravitelstvoto-na-boyko-borisov/108029 Mreja.bg
Изненада! Министър на Слави се оказа кадър от правителството на Бойко Борисов


Сменена е след като миналата години министър стана Лъчезар Борисов


Предложената от Слави Трифонов за министър на труда, социалната и демографска политика Лилия Иванова има дългогодишен управленски и експертен опит в публичния сектор. 


 


Кариерата й в министерства започва по времето на Иван Костов.


 


От 1998 г. досега, тя заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Ръководител или участник е в много проекти, финансирани по линия на DFID, PHARE, OП“АК“, ОПРР и др. 


 


Била е началник-кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов в третото правителство на Бойко Борисов. Сменена е след като миналата години министър стана Лъчезар Борисов. 


 


Иванова е завършила Немска езикова гимназия в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и практикува след това като адвокат в областта на гражданското и търговското право. Има множество специализации в чужбина и у нас. 


 


Била е член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия като представител на Република България, автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“.


 


Специализирала е „Банково право“ в Австрия, била е стажант-адвокат в Германия, преминава специализации по публично-частно партньорство и проектен мениджмънт в Ирландия, Испания и Великобритания. Обучавана е в ЕNA, Париж. Владее немски, английски и руски езици.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.