Изключително важна новина за всички българи, които все още не са се преброили

https://mreja.bg/novini/izklyuchitelno-vazhna-novina-za-vsichki-balgari-koito-vse-oshte-ne-sa-se-prebroili/108558 Mreja.bg
Изключително важна новина за всички българи, които все още не са се преброили


До приключване на преброяването остават броени часове


Преброяването приключва след броени часове. Това ще се случи днес точно в 20 часа.


И в понеделник остават отворени преброителните центрове. Тези, които са се преброили електронно ще имат възможност да изпратят преброителния си код на специален имейл, който е разкрит от НСИ именно по този повод.


Почти пет милиона и 200 хиляди българи са се преброили до този момент. Това е малко под 75% от населението на страната.


Трудности съпътстват преброяването още от старта му. Хакерска атака блокира електронното преброяване. Част от преброителите се отказаха от посещение на домовете заради пандемията.


Това е причината НСИ да удължи сроковете на кампанията и да открие  около 40 преброителни центъра в цялата страна. Предаването на предварително разпечатаната и попълнена анкетна карта може да се осъществи в тях.


По последни данни (актуални към края на вчерашния ден) около 2 500 души са изпратили кодовете си на специалния имейл. 


Само преди няколко дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова всички българи за активност в преброяването.


Ще бъдат глобявани единствено тези, които целенасочено пречат на извършване на преброяването. Около Коледа ще бъдат обявени междинните данни на НСИ от преброяването, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.