Иво Писанов съобщи важни детайли за събирането на глобите от КАТ

https://mreja.bg/novini/ivo-pisanov-saobshti-vazhni-detayli-za-sabiraneto-na-globite-ot-kat/105712 Mreja.bg
Иво Писанов съобщи важни детайли за събирането на глобите от КАТ


Очевидно има доста неточности по системата


Иво Писанов от отдел „Пътна полиция” съобщи важни детайли за събирането на глобите от КАТ.


 


Той посочи, че в над 90% от случаите на разминаване в системата, причината е неправилното попълване на платежното нареждане.


 


„Насоката ни с тези действия не е толкова към дължимите глоби, а към връчването на електронните фишове", казва той. „Ако ви бъде връчен фиш – това не означава, че хората не могат да продължат. С връчването на санкциите започва административно-наказателният процес.


 


„Системата на Пътна полиция работи и случаите, в които има разминаване, са частни. Обяснението е много лесно. Когато имате глоба, на фиша е написана сметката, към която трябва да се плати тя. Основанието за заплащането е номерът на електронния фиш. А задълженото лице не е този, който заплаща, а този на когото е връчена глобата.” Това заяви в студиото на „Здравей, България” Иво Писанов от отдел „Пътна полиция”.


 


„Проверката, която всеки може да извърши в нашата страница, показва дължимото от вас. Но ако една глоба не е връчена, то тя не е дължима”, допълва Писанов.


Той добавя, че на границите ще бъдат предприети организационни мероприятия, които да облекчат чакането при проверка на данните.


„Ако шофьорът има дължими глоби – отнема се книжката, свидетелство за регистрация и автомобилът се спира от движение. Автомобилът ще се спира от движение само ако водачът е и негов собственик”, казва Писанов.


 


Ако пътниците имат дължими глоби те ще бъдат уведомявани, но няма да имат проблем да продължат пътя си. При плащане на глобата чрез онлайн банкиране или ПОС терминал, плащането ще бъде отразявано веднага в системата на МВР.


 


„Ако се е стигнало до там лицето да има незаплатени глоби, това означава, че е бил недобросъвестен. Той е имал достатъчно време да го направи и не е изпълнил това свое задължение”, завършва Писанов.


 


Десетки шофьори бързат да платят своите задължения към Пътна полиция. Оказва се, че не малка част от шофьорите са платили глобите си, но системата не ги отчита като такива.


 


„Публикуваните в сайта на МВР глоби са стари. Има обаче нови, които не фигурират там. Системата трябва да се оправи, тя не работи от 10 години. Случвало ми се е да платя фиш веднага, а той още да стои, като дължим дълго време след това”, разказват потърпевши.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.