Иван Гешев подкрепен и от окръжна прокуратура – Добрич

https://mreja.bg/novini/ivan-geshev-podkrepen-i-ot-okrazhna-prokuratura-dobrich/87738 Mreja.bg
Иван Гешев подкрепен и от окръжна прокуратура – Добрич


Прокурори, следователи и служители при Окръжна прокуратура – Добрич подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор. Те изразиха подкрепата си в декларация. Вижте я:

На 24 октомври 2019 г. ви предстои да вземете важно решение – да изберете главен прокурор на Република България.

На 22 юли 2019 г. Прокурорската колегия на ВСС издигна кандидатурата на г-н Иван Гешев – един от заместниците на главния прокурор на Република България.

Ние, прокурорите, следователите и служителите при Окръжна прокуратура – Добрич, и районните прокуратури от съдебния район, преценявайки професионалните качества на г-н Гешев, неговото желание и воля за утвърждаване на законността, дългогодишния му опит като магистрат – следовател и прокурор, както и кандидатурата му, която изцяло отговаря на изискванията, посочени в чл.170, ал.5 от Закона за съдебната власт, изразяваме своята подкрепа за избора му за главен прокурор на Република България.

Считаме, че издигнатата кандидатура на г-н Иван Гешев е правилният избор като прокурор от кариерата, който познава системата отвътре и за който може да се твърди, че ще се ползва с доверието на колегите си.

При своя избор не следва да се поддавате на политически или друг външен натиск, а правилно да приложите разпоредбите на Конституцията и Закона за съдебната власт.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.