Истината за лекарството против коронавирус, което Япония изобрети!

https://mreja.bg/novini/istinata-za-lekarstvoto-protiv-koronavirus-koeto-yaponiya-izobreti/105178 Mreja.bg
Истината за лекарството против коронавирус, което Япония изобрети!


Какво знаем за  препарата „Фавипиравир“ -   лекарството, което, според Китай, показва резултати при лекуването на коронавирус.

„Фавипиравир” е разработен от японската корпорация „Fujifilm” като противогрипно средство. През февруари започнаха клинични тестове в китайските градове Ухан и Шендженза за ефективността му срещу коронавирусната инфекция (COVID-19), а на 17 март Пекин оповести положителните резултати, предаде Дарик.

Преди това медикаментът е показал антивирусно противодействие срещу сезонния грип, западнонилската и жълтата треска, както и флавивируси, аренавируси, алфавируси.

Широкоспектърният му фармакологичен профил се простира и до ентеровирусите, както е и частично ефективен за бяс (остра заразна болест, която я има при бозайниците и човека), за което е бил употребяван експериментално на хора, които са заразени с този вирус.

Известността му обаче е още от 2014 г., когато е изпробван за лечение на ебола. Предварителните резултати показали намаляване на смъртността на пациенти, които имат от ниски до умерени количества на еболавируса в кръвта. Той обаче не е бил ефективен срещу пациети, които имат високи количества концентрация на този тип вирус, чиято смъртност е една от най-високите от повечето заболявания.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.