Истината от първо лице: Ето как пандемията ще се отрази на семейния бизнес!

https://mreja.bg/novini/istinata-ot-parvo-lice-eto-kak-pandemiyata-shte-se-otrazi-na-semeyniya-biznes/105326 Mreja.bg
Истината от първо лице: Ето как пандемията ще се отрази на семейния бизнес!


Мирослав Вълчев, управител на семейна фирма за производство на класически масивни мебели с петдесет годишна история в град Трявна, коментира пред NOVINI.BG ще се отрази ли пандемията на бизнес като неговия.


Вълчев сподели, че той работи с много външни фирми, с художници витражисти.


„На този етап работим на скорост, придобита от предишните месеци, тъй като мебелите се изпълняват много бавно и може би ефектът от пандемията  не е толкова активен. Предполагам, че той ще се прояви следващите месеци заради несигурността във времето, в което живеем“, каза Мирослав Вълчев.


„През годините сме преживявали различни кризи  - липса на квалифицирана работна ръка, липса на поръчки и материали. Имали сме всякакви проблеми, които касаят едно производство“, заяви той, но сподели, че в годините е получавал помощ и разбиране от държавата.


Сега Вълчев разказа, че се съобразява с изискванията на службите за работа в период на извънредно положение. „Работниците се притесняват и сме ограничили всички външни монтажи и действия извън фабриката. Действаме само в нашите бази и избягваме външни контакти“, каза той.


„Тази криза може и да се отрази ползотворно“, оптимист е обаче Вълчев  и обясни, че така може хората наистина да обърнат внимание на родните производители и сили.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.