Истината лично от Борисов: Ето колко пари има за коронавируса!

https://mreja.bg/novini/istinata-lichno-ot-borisov-eto-kolko-pari-ima-za-koronavirusa/105085 Mreja.bg
Истината лично от Борисов: Ето колко пари има за коронавируса!


Бойко Борисов обяви бюджета, който България има за мерки срещу коронавируса!

Имаме 77 млн. лева във Фонда за бедствия и аварии, а още 50 млн. лева сме готови веднага да отпуснем за мерки срещу коронавируса. Ще правим каквото казват експертите. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредно правителствено заседание съвместно с Националния щаб за коронавируса.


Заседанието започна с минута мълчание в памет на шефа на националната отбрана ген. Андрей Боцев.


“Разпоредил съм 100 000 литра спирт да се деблокират от резерва, където има 400 000 литра”, каза премиерът и даде задача на финансовия министър Владислав Горанов да направи среща с българските производители на дезинфектанти.


Премиерът смята, че трябва веднага да се задейства зареждането на маски и дезинфектант, за да няма недостиг.


Борисов призова фирми да пренастроят машините си и да произвеждат маски.


“Нищо срамно няма, ако в България се появи коронавирус при този огромен трафик и движение на хора”, коментира още той.


“Нямаме доказан случай на български гражданин или чуждестранни гражданин в България с коронавирус”, докладва шефът на ВМА и председател на оперативния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.


Премиерът призова хората да не се поддават на излишна истерия и паника.


“Освен официалния брифинг в 8 часа във ВМА във връзка с коронавируса, разпореждам вече да се провежда и в 17.00 часа, за да не стане така, че да се каже, че е имало случай, а се съобщава за него чак на другия ден. Ако трябва и на обяд ще има брифинг”, коментира още Борисов.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев добави, че ще прати инструкции към лекарите как да се правят болнични листове за хората под карантина.


“Да не паникьосваме хората, да не изкупуват храните – това ще отшуми ще мине. Щом го има в Италия, Франция, то ще дойде.


И като дойде, не значи, че нещо по-различно се случва. Разчитам на докторите”, каза премиерът, като разпореди на здравният министър Ананиев да събере всички шефове на болници.


“Като идват пациентите, на всеки един да се отделя време и всичко да се обясни”, призова Борисов.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.