Истината: Ето защо хакнаха НАП!

https://mreja.bg/novini/istinata-eto-zashto-haknaha-nap/86778 Mreja.bg
Истината: Ето защо хакнаха НАП!


Поискали сме делото да бъде разгледано при закрити врата, тъй като се касае за данни, свързани с националната сигурност. Внесли сме искане да не бъдат разгласявани данни, които да нагнеятват допълнително напрежение. Това каза завеждащият отдел "Антитероризъм" в Специализираната прокуратура Евгения Станкова преди началото на делото, на коeто трябва да бъде определена мярка за неотклонение на обвинения на подбудителство към кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров, предаде репортер на Novini.bg


До този момент собственикът не е съдействал по никакъв начин, добави Станкова.


Има данни, че са копирани данни на висши ръководни личности, както и една много популярна хазартна игра. Избирателно са подбирани данни на кои фирми да бъдат копирани. Анализът на всички доказатекства до момента е, че целта е да бъде създадена някаква социална нестабилност, че това е срещу действащата политческа система, срещу формата на управление, посочи тя.


Установи се, че това е една дейност срещу населението, с цел да се всее нестабилност сред населението, да се дестабилизира политическата обстановка, правителството, да всее смут и страх в населението. Налице е и разстройване на дейността на Националната агенцията за приходите. Служителите там са изключително притеснени. В настоящия момент дейността на НАП е изключително затруднена, Агенцията не може да функционира нормално, каза още Евгения Станкова.


Всичко, което се съдържа в делото, към момента представлява следствена тайна. Ще разкрия само, че е установено и посегателство срещу сървъра на "Поливни системи". Имало е желание при преминаване на държавни глави, евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, което да създаде някаква нестабилност, заяви Станкова.

Източник: https:novini.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.