Искат "задържане под стража" за млад старозагорец, хванат да кара без книжка

https://mreja.bg/novini/iskat-zadarzhane-pod-strazha-za-mlad-starozagorec-hvanat-da-kara-bez-knizhka/88039 Mreja.bg
Искат "задържане под стража" за млад старозагорец, хванат да кара без книжка


Искат "задържане под стража" за 20-годишен старозагорец, който на 6.08.2019 г., в гр. Стара Загора, управлявал „Рено“ без шофьорска книжка, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление – с наказателно постановление издадено от Началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Стара Загора, влязло в сила на 18.04.2019 г. - престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на прокуратурата,

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 6.08.2019 г. обвиняемият Б.П. бил в гр. Стара Загора. Той бил неправоспособен водач, като нямал издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство и регистрирани категории, но въпреки това за пореден път управлявал лек автомобил, марка “Рено“. Обвиняемият бил спрян за проверка и било установено, че разполага само с документи за автомобила, но не и такива, доказващи правоспособност на водач на превозно средство.

Обвиняемият Б.П. е криминално проявен и осъждан за извършено от него умишлено престъпление от общ характер (управляване на превозно средство след употреба на алкохол). Деянието на 06.08.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.П. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.