Иновация в логистиката от Kaufland с най-престижната награда за сигурна и безопасна работа в Германия

https://mreja.bg/novini/inovaciya-v-logistikata-ot-kaufland-s-nay-prestizhnata-nagrada-za-sigurna-i-bezopasna-rabota-v-germaniya-2/109174 Mreja.bg
Иновация в логистиката от Kaufland с най-престижната награда за сигурна и безопасна работа в Германия


Иновативният сгъваем палет на Kaufland получи „Златната ръка“ – най-престижната награда в Германия, която се връчва на компании, осигурили най-безопасни и сигурни условия на труд за своите служители.


Отличието е едно от 9-те спечелили от над 100 подадени проекта в кампанията на BGHW - браншовата организация под контрола на Министерството на труда и социалната политика, която отговаря за безопасния труд съгласно закона в Германия. „Сгъваемият метален палет се приема изключително добре от заетите в сферата и е напълно приложим и за други компании с логистични нужди“, коментират от журито на конкурса.


Водени от убежденията си за безопасен труд като един от основните приоритети на Kaufland, България е и сред пилотните страни (след Германия и Словакия), които въвеждат палета. Едно от ключовите му предимства е ергономичността – тестван и разработен специално на височина от 1,2 метра, за да бъде удобен за служителите в логистика и филиалите и да бъдат предотвратени потенциални травми.


Също така той повишава продуктивността с 10%, жизненият му цикъл е 10 години и във всеки един процес от ежедневната работа спестява ресурси. С въвеждането на металния палет годишно се пести стреч фолио, достатъчно да се обиколи земното кълбо два пъти. Това е възможно, благодарение на страничните му сгъваеми стени, които придават стабилност на товара при транспортиране и позволяват значително по-малко опаковане. Конструкцията му позволява и всеки камион да бъде оптимално натоварен до пълния си капацитет и да се пестят въглеродни емисии от обратни транспортни курсове.


„Сгъваемият метален палет ще промени света на логистиката. С инвестиция от 4,8 млн. лв. ние работим с тази иновация и съм горд, че България е сред страните, които дават своя добър пример за устойчив бизнес, съобразен с нуждите и безопасния труд на своите служители“, сподели Емил Димитров, ръководител направление „Логистика“ в Kaufland България. Той допълни, че в логистичния център на Kaufland в с. Стряма биват комисионирани и транспортирани 1.1 млн. палета годишно, от които 40 % са сгъваемите метални палети, като тенденцията е този процент да расте.


Към момента палетоместата за складиране на стока в най-големия логистичен център в ритейл сектора на Балканите са 115 000, а в продуктовото портфолио на компанията има над 20 000 качествени продукта. Нововъведението на Kaufland е част от последователната устойчива политика за социална отговорност на компанията, която се развива с разнообразни дейности в различни направления.


Ефективно използване на ресурсите, намаляване на екологичния отпечатък и насърчаване опазването на околната среда са част от целите в областта на логистиката на водещата търговска верига у нас. Kaufland България е първата компания от европейското семейство на Kaufland, която внедрява „зелена“ доставка на локално ниво и в която над 90% от нея се извършва с камиони, задвижвани с природен газ (CNG).


Компанията подкрепя развитието на „зелена“ логистика у нас и от 2018 г. броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрекъснато се увеличава. От 2019 година Kaufland използва и т.нар. EPS (Euro Pool System) каси, които са сгъваеми, 100% рециклируеми и за многократна употреба. С тях компанията спестява обратни транспортни курсове, което от своя страна води и до ограничаване на въглеродни емисии.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.