Хванаха над 1,2 тона люспи от редки животни на летище "Истанбул"

https://mreja.bg/novini/hvanaha-nad-12-tona-lyuspi-ot-redki-zhivotni-na-letishte-istanbul/86570 Mreja.bg
Хванаха над 1,2 тона люспи от редки животни на летище "Истанбул"


Митническите власти на международното летище "Истанбул" са иззели голямо количество люспи на редките животни панголини, търговията с които е забранена, предаде ТАСС, като се позовава на турския телевизионен канал НТВ.

На летището е доставен контейнер, в който според придружаващите документи, се намирали кости и рога на животни, разрешени за превоз. Но митническите служители проявили подозрение относно съдържанието на контейнера. При отварянето му се оказало, че вътре се намират 1,2 тона люспи от панголини, предава БТА.

Стойността на тази пратка в Турция възлиза на около 1,5 милиона долара. В Азия, където люспите на тези животни се смятат за лечебни, може да се намери купувач, готов да плати за това до 3 милиона долара, посочва телевизията. Не се уточнява откъде е пристигнала контрабандната пратка.

Всички видове панголини са включени в първа точка от Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от флората и фауната, което означава пълна забрана за международна търговия с тези животни. Панголините се срещат в екваториалните и южните части на Африка, както и страни в Югоизточна Азия.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.