„Хуауей" с $58,3 млрд. приходи за първото полугодие

https://mreja.bg/novini/huauey-s-583-mlrd-prihodi-za-parvoto-polugodie/86780 Mreja.bg
„Хуауей" с $58,3 млрд. приходи за първото полугодие


През първата половина на годината приходите на „Хуауей" са били 401,3 милиарда юана (около 58,3 милиарда долара), с марж на нетната печалба от 8,7%, според полугодишния доклад на компанията, публикуван във вторник, предава Радио "Китай".

След като беше добавен в списъка на дружествата ѝ, бизнесът на смартфони в чужбина на „Хуауей" бе засегнат от скандалите около компанията, но сега се е възстановил на 80 процента от нивото си преди забраните, заяви Лян Хуа, председател на борда на директорите.

Доставките на смартфони са били 118 милиона бройки през първото полугодие, което представлява 24-процентов ръст на годишна база. Бърз растеж се наблюдава и при доставките на таблети, персонални компютри и лаптопи, се казва в доклада.

Годишният ръст на „Хуауей" от над 23% през първото полугодие показва, че ефектът от забраните е под контрол и основните продукти на компанията остават като цяло незасегнати, според Лян. Доставчиците в САЩ възобновяват поръчките в няколко от по-незначителните области, но тези на ключови компоненти, включително лицензиране на някои модули за Андроид системи, не са възстановени, подчерта шефът на компанията. „Нашата позиция винаги е била, че ако САЩ ни позволят да използваме операционната екосистема Андроид, тя ще продължи да бъде наш избор. Ако не, „Хуауей" също има способността да разработи своя собствена операционна и екосистема", подчерта Лян.

Той посочи, че „операциите на компанията са безпроблемни и организацията е стабилна както досега".

Лян Хуа призна обаче за трудности пред фирмата, които, според него, могат да повлияят на темповете на растеж в краткосрочен план. „Ще продължим по досегашния си курс. Уверени сме в своето бъдещето и ще продължим да инвестираме според плановете", добави той.

Компанията планира да инвестира 120 милиарда юана в научноизследователска и развойна дейност през тази година, според Лян Хуа.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.