Христо Терзийски: Полицаите, били протестиращи, ще бъдат наказани с моя заповед!

https://mreja.bg/novini/hristo-terziyski-policaite-bili-protestirashti-shte-badat-nakazani-s-moya-zapoved/106028 Mreja.bg
Христо Терзийски: Полицаите, били протестиращи, ще бъдат наказани с моя заповед!


Христо Терзийски няма да толерира и най-малка проява на насилие на полицията спрямо мирни граждани!Борисов избра именно мен за министър на вътрешните работи, за да се продължи доброто управление на МВР и да има приемственост. Това заяви в интервю Христо Терзийски.

Нямахме възможност да се видим с Младен Маринов, но поддържаме контакт всеки ден, тъй като има задачи, на които е дал приоритет и аз трябва да продължа в същото темпо. Най-важни са за нас полицаите“, разкри позицията си Терзийкски.

Той не подмина и полицейското насилие на протестите, като оповести, че виновниците вече са установени.

„Проверките на СДВР са три по отделни случая. Две от тях продължават и до момента. Едната е за случая от Министерски съвет, но няма да назовавам персонално имена. Установени са четирима виновници, като единият е на по-висока позиция, а другите са на изпълнителни функции.“


„Служителят на по-високо ниво ще бъде наказан с моя заповед. Всички материали са в прокуратурата. Всеки потърпевш от полицейско насилие може да е с различни травми. Нямаме изгода да прикриваме подобни нарушения, защото те рушат авторитета на МВР.“, категоричен е Христо Терзийски.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.