Христо Ковачки се срещна с Нийл Буш и глобални технологични лидери

Декарбонизация и торове за селското стопанство в една безотпадъчна технология

https://mreja.bg/novini/hristo-kovachki-se-sreshtna-s-niyl-bush-i-globalni-tehnologichni-lideri-5/113496 Mreja.bg
Христо Ковачки се срещна с Нийл Буш и глобални технологични лидери

Декарбонизация и торове за селското стопанство в една безотпадъчна технология

 

Христо Ковачки се срещна с Нийл Буш и неговите глобални съветници, които работят, за да помогнат на света да се намалят въглеродните емисии. Американската компания  PANGEA  и китайската JET в сътрудничество са придобили значителен опит за ограничаване на емисиите от конвенционалните централи, като техните технологични решения постигат  над 70% редуциране на парниковите газове.

 

Технологията е нова за България, но добре позната и утвърдена по света. Безотпадъчната технология е с висока добавена стойност – спомага за производството на чиста енергия и получаване на торове за селското стопанство, като краен продукт от процеса на декарбонизация.

Нийл Буш е основател и председател и на фондацията носеща името на баща му ,американския президент Джордж Хърбърт Уокър Буш – „George H. W. Bush Foundation for U.S.-China Relations”, работеща за развитието на отношенията между САЩ и Китай и  е  известен със своята  филантропска и благотворителна дейност по целия свят.

На срещата са обсъдени ползите от внедряването на модерната технология в български централи, които проявяват интерес, тъй като иновацията предлага изключително ефективно решение за постигане на по-гладка трансформация.

 

„Нийл Буш в сътрудничество с Дан Биз и Чао Лий предоставят работещо решение за българските въглищни централи. Нещо повече – иновативната технология, която улавя емисиите, посредством амониев сулфат генерира отпадъчен продукт – тор. Това означава, че централите могат да произвеждат чиста енергия и да осигуряват торове за земеделието – рестарт на енергетиката и добавена стойност за земеделието. Надявам се повече български централи да се възползват от опита на световно утвърдените компании. Впечатляващата възможност ще даде нова визия за българската енергетика, устойчиво развитие и ще продължи да се гарантира сигурността на системата.“ каза Христо Ковачки.

 

След тази среща Христо Ковачки успя да постигне споразумение с компаниите PANGEA и JET да консултира пилотен проект в българска централа.

 

„За мен беше чест доверието на толкова големи в опита си компании - водещ световен интегратор на климатични технологии. Надявам се тази среща да е само първата стъпка от едно дългосрочно сътрудничество.“ допълва Христо Ковачки.

 

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.