Християн Мицкоски пред Йоханес Хан: Сериозните скандали рушат доверието в правителството

https://mreja.bg/novini/hristiyan-mickoski-pred-yohanes-han-serioznite-skandali-rushat-doverieto-v-pravitelstvoto/86208 Mreja.bg
Християн Мицкоски пред Йоханес Хан: Сериозните скандали рушат доверието в правителството


Актуалната политическа ситуация, забуксувалата европейска интеграция и политическият диалог в Северна Македония бяха теми на разговор на днешната среща на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски с еврокомисаря за добросъседска политика и разширяване Йоханес Хан, съобщи МИА.

Мицкоски изразил загриженост във връзка със застоя в европейската интеграция и неполучаването на дата за преговори на Северна Македония с ЕС. Той изразил също загриженост, както се изразил, заради липсата на воля в правителството за справяне с увеличаващата се престъпност, скандалите и корупцията в най-високите ешалони на властта, предаде БТА.

Сериозните скандали рушат доверието в правителството и подриват правовата държава, застрашавайки европейското бъдеще, посочил Мицкоски, съобщи партийната пресслужба.

По отношение на европейската перспектива на страната Мицкоски казал, че гражданите не трябва да бъдат наказвани заради "лошите политики на безотговорната власт" и затова ВМРО-ДПМНЕ смята, че е необходимо да се даде дата за преговори с Европейския съюз, което би бил допълнителен механизъм за контрол на властта. Мицкоски изтъкнал също, че условие за нова лидерска среща и диалог с властта по много въпроси е определянето на дата за предсрочни избори като начин за връщане на процесите в правилната посока и осигуряване на европейско бъдеще за Репубика Македония, се казва в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.