Хотелите по морето пълни, но въпреки това хотелиерите недоволстват

https://mreja.bg/novini/hotelite-po-moreto-palni-no-vapreki-tova-hotelierite-nedovolstvat/108119 Mreja.bg
Хотелите по морето пълни, но въпреки това хотелиерите недоволстват


Хотелите по морето пълни, но въпреки това хотелиерите недоволстват


Въпреки че хотелите по морето са пълни, хотелиерите недоволстват. Те изпратиха писмо до служебния кабинет заради новите ограничения за влизане в страната, в което изразяват опасенията си от провал на летния сезон. Основно притеснение буди информацията за нова вълна на пандемията, предава Нова тв.


"Изпратихме това писмо заради многото появили се в медийното пространство заглавия от типа „Летният сезон ще бъде кратък”, „Прекратяват сезона още през август” и други. Това са все такива публикации, които внасят напрежение и паника, както в туристите, така и в без това оскъдния ни кадрови състав", споделя Пламен Копчев, който е председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.


Той е категоричен, че за туризма трябва да се говори внимателно, защото се нуждае от спокойствие и дългосрочно планиране. Копчев добави, че подобни негативни сведения обременяват и паникьосват не само туристите, но и персонала.


„Напоследък притеснение, че има опасност от провал, расте. В момент, в който туризмът започва да поема глътка въздух, имаме чувството, че някой иска да ни спре кислородът. Бургас премина в жълта зона. Тези, които „оцветяват”, дали си дават сметка, че областта заради всички туристи има население в пъти по-голямо, от това, което е по статистика. Много е важно как интерпретираме цифрите, защото се подават грешни сигнали, които ни вредят”, каза хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.


Той обясни, че отворените хотели са с добра заетост, но много места за настаняване не са отворили врати. Тези, които работят, пък не използват пълния си капацитет.


Хотелиерът добави, че в Слънчев бряг липсват руските и английските туристи и в момента у нас са само тези, които имат имоти по родното ни Черноморие, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.