Хотелиерите, приютили укрански бежанци, изнемогват (Помощ от държавата още няма, хората се справят със собствени средства)

https://mreja.bg/novini/hotelierite-priyutili-ukranski-bezhanci-iznemogvat-pomosht-ot-darzhavata-oshte-nyama-horata-se-spravyat-sas-sobstveni-sredstva/109398 Mreja.bg
Хотелиерите, приютили укрански бежанци, изнемогват (Помощ от държавата още няма, хората се справят със собствени средства)


Хотелиерите, отворили обектите си за бежанците от войната в Украйна, са буквално на ръба на оцеляването, узна Мрежа.


Хората са принудени да се справят със собствени средства и се чудят как ще се оправят с идващия туристически сезон. Причината е принудата да се отказват резервации, заради пълните с бежанци хотели, а липсват и средства, за да се върнат депозитите за великденските празници.


Хотелиерите в много курорти по морето са в ужас, че сезонът ще пропадне. Те дават убежище на майки с деца, но все още чакат обещаната помощ от държавата. Христо Желев – управител на хотел в Балчик, споделя, че всички са на ръба на оцеляването.


„100% всичко е заето, разходите са огромни. Сложно е да се издържи без толкова приходи“, обясни той. Желев вече е подал молба за кредит.


Пламен Козарев споделя, че отказът на туристи прави положението сложно. Хотелиерите се надяват държавните почивни бази да бъдат отворени за бежанците или да бъдат пренасочени в зимните курорти. „Ако държавата вземе такова решение, можем да посрещнем летния сезон. Иначе няма да оцелеем“, прогнозира той.


Според собственика на хотел в Балчик Олег Константинов 70-80% от бежанците са майки с деца.


Източник: Нова ТВ


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.