Херо Мустафа след дарението от половин милион долара на САЩ: Българи и американци сме заедно в това изпитание! (ВИДЕО)

https://mreja.bg/novini/hero-mustafa-sled-darenieto-ot-polovin-milion-dolara-na-sasht-balgari-i-amerikanci-sme-zaedno-v-tova-izpitanie-video/105333 Mreja.bg
Херо Мустафа след дарението от половин милион долара на САЩ: Българи и американци сме заедно в това изпитание! (ВИДЕО)


Херо Мустафа е доволна, че България и САЩ поддържат толкова близки отношения, свидетелство за което са 500-те хиляди долара, които американската република дари на нашата страна!

Тези пари са предоставени на България за справяне с коронавируса. Дали ще бъдат дадени в брой или под формата на медицинска апаратура и предпазни облекла, предстои да се уточни.


„Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването. Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната”, заяви посланик Херо Мустафа.Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която вече от 6 месеца е американски посланик у нас, смята, че България до момента се справя добре и мерките са ефективни.


„Ние сме заедно в това изпитание – американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19”, каза Херо Мустафа.


„Искам да благодаря на хората на първа линия – доктори, сестри, полиция, фармацевти и други, за всичко, което правят, за да ни помагат. Трябва да сте горди как се справяте с кризата и със своите хора”, каза още Херо Мустафа.


Тя разкри още, че студентските бригади В САЩ все още не са отменени и за момента се планира те да стартират на 11 май, пише БЛИЦ.


Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.