Херо Мустафа пред Борисов: САЩ и България са по-силни заедно!

https://mreja.bg/novini/hero-mustafa-pred-borisov-sasht-i-balgariya-sa-po-silni-zaedno/105280 Mreja.bg
Херо Мустафа пред Борисов: САЩ и България са по-силни заедно!


Херо Мустафа за пореден път подчерта колко важна е дружбата между САЩ и България. Тя обсъди с Бойко Борисов ситуацията по време на извънредното положение!

На срещата между българския премиер Бойко Борисов и американската посланичка Херо Мустафа бяха обсъдени усилията, които България и САЩ полагат в борбата с COVID-19.  Също така в хода на разговора бяха обсъдени и инициативите, които американското посолство подкрепя в помощ на нашата страна по време на извънредното положение.


„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза Борисов.„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви Мустафа.


По време на срещата министър-председателят Борисов и посланик Мустафа спазваха социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на ефективните мерки, предприети от правителството с цел ограничаване на темповете на разпространение на заболяването в България.


Борисов и Мустафа отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.


Двамата продължиха също така дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.


Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.