Херо Мустафа доволна от мерките на Мутафчийски! (ВИДЕО)

https://mreja.bg/novini/hero-mustafa-dovolna-ot-merkite-na-mutafchiyski-video/105252 Mreja.bg
Херо Мустафа доволна от мерките на Мутафчийски! (ВИДЕО)


Посланичката на САЩ за България Херо Мустафа взе отношение към случващото се в страната ни по време на обявената пандемия. Тя е доволна от всичко, което се прави досега!

„Тази ситуация е безпрецедентна и трудна за всички, това е глобално предизвикателство. Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство.


Вашата сигурност е приоритет номер 1 за нас, да предпазим американците в България. Моят екип е в постоянен контакт с българските власти“, това заяви посланичката на САЩ Херо Мустафа по време на виртуална среща във Фейсбук с американските граждани в България.



„Знам, че тези извънредни мерки, които са взети, са трудни… но те са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави“, каза още Мустафа.


Тя успокои хората, че стоките от първа необходимост, като вода, храна и лекарства, са налични и всеки може да се снабди с тях.


Херо Мустава е доволна от българската здравна система и смята, че тя прави всичко по силите си за лечението на коронавируса.


„В много добра ситуация сме сравнение с много страни по-света. Искам да благодаря на хората в България, които са на първа линия в борбата – полицаи, лекари и сестри. Те са герои!“, каза Херо Мустафа. Посланичката добави, че е впечатлена от здравните лидери в страната като генерал Мутафчийски.


Посланичката призова американците, които искат да се върнат в родината си, да го направят сега, докато все още има полети, защото не се знае дали това ще бъде така след няколко дни.

Можете да чуете цялото изявление във видеото!

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.