Гьоков обяви изключително гореща новина

https://mreja.bg/novini/gyokov-obyavi-izklyuchitelno-goreshta-novina/109372 Mreja.bg
Гьоков обяви изключително гореща новина


Тя отново е свързана с пенсиите


Министърът на социалната политика Георги Гьоков съобщи изключително гореща новина, стига обаче тя да не се окаже поредното празно обещание.


 


Той отбеляза, че обмислят начин, по който пенсионерите да получат инфлационна индексация от 1 юли.


 


Гьоков направи това разкритие в ефира на БНТ. Уточни, че целта им е да компенсират ковид добавката, която както е известно ще бъде получавана до края на месец юни.


 


Той поясни, че това би могло да се случи по няколко начина.


Едно от предложенията му е към пенсиите да бъде прибавена твърда сума, която ще е под формата на анти инфлационна добавка.


Вторият вариант е увеличението на пенсиите да се случи със сбора от ръста на средно-осигурителния доход и инфлацията, изчислен в проценти. Има и още един вариант - по швейцарското правило плюс последваща индексация.


 


Съзадена е работна група, която е натоварена със задачата да направи нужните изчисления. След като те бъдат разгледани, правителството ще избере варианта, на който ще се спре. В крайна сметка окончателното решение за това ще вземе НС.


 


Гьоков увери пенсионерите, че на който и от вариантите да се спре правителството, те няма да получават по-малко средства от 1 юли.


Той бе категоричен, че който и от вариантите да бъде избран, изненадата ще е приятна. В заключение допълни, че не само страната ни, а светът се намира в криза и се бори с тежката инфлация.


Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.