Горещи разкрития за лекарката, заради която Кърджали пламна с коронавирус

https://mreja.bg/novini/goreshti-razkritiya-za-lekarkata-zaradi-koyato-kardzhali-plamna-s-koronavirus/105701 Mreja.bg
Горещи разкрития за лекарката, заради която Кърджали пламна с коронавирус


Стана ясно коя е лекарката, която пося Ковид-19 в Кърджали


Изданието 24rodopi.com отбелязва, че този път коронавирусът е дошъл в Кърджали от столицата. Причината за пламването на новите огнища в региона е безотговорното отношение на медицинско лице. Младата лекарка, която е донесла заразата там, работи в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“. 


От 5 юни тя е с доказан с PCR тест носител на COVID-19. Лекарката е пристигнала в родния си край със симптоми на коронавирус.


Вероятната причина за прибирането й в родния край е желанието да избегне 28-дневната карантина в столицата.


В Кърджали тя е осъществила срещи с много хора, преди да бъде поставена под карантина. Сибел М. е посетила и МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Тя е родом от село в община Черноочене. В момента е поставена под карантина в Кърджали.


Поне 10 от новозаразените са контактни с младата лекарка. Срез заразените е и охранител в банков клон в Кърджали. Той е бил контактен със служителката на Центъра за спешна медицинска помощ.


По всяка вероятност Сибел М. е укривала информация. Това стана ясно и по време на брифинга, който даде днес областният управител Никола Чанев.


Той заяви, че при установяване нарушение на закона, ще бъде сезирана прокуратурата.


По непотвърдена информация вече тече проверка от прокуратурата в Кърджали. От началото на епидемията в областта са регистрирани 31 случая на коронавирус, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.