Горещи новини за учителите

https://mreja.bg/novini/goreshti-novini-za-uchitelite/109316 Mreja.bg
Горещи новини за учителите


Анексът ще бъде подписан в понеделник


Янка Такева, която председателства Синдиката на българските учители, съобщи горещи новини.


 


Тя отбелязва, че минималната заплата за преподавателите ще стане 1415 лева. На практика това означава, че трудовите възнаграждения в образователната система ще се повишат с 12.3%.


 


1460 лв. ще е възнаграждението, което ще получават старшите учители и възпитатели, а възнаграждението на главните преподаватели ще е поне 1516 лв.


С увеличението на месечните възнаграждения директорите на учебни заведения ще получават минимум по 1724 лева.


 


Въпросното увеличение ще стане факт, след като утре бъде подписана добавката към колективния колективния договор. Лекторските часове пък са увеличени с 10%.


Първоначално Янка Такева имаше известни колебания дали да се подпише под анекса в понеделник. Те бяха породени от това, че в документа били спестени 0.5% от педагогическите възнаграждения.


 


След срещата с министъра обаче тези подробности били уточнени и от думите на Такева става ясно, че няма да има ощетени. Тъй като исканите от нея текстове са добавени в допълнението, тя също ще го подпише.


Източник: telegraph.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.