Горещи новини за състоянието на британския премиер Борис Джонсън

https://mreja.bg/novini/goreshti-novini-za-sastoyanieto-na-britanskiya-premier-boris-dzhonsan/105287 Mreja.bg
Горещи новини за състоянието на британския премиер Борис Джонсън


Той изненада всички с избора на лечебно заведение


Несъмнено състоянието на британския премиер Борис Джонсън, е сред водещите теми в печата на Острова.


 


Тръмп чистосърдечно предложи експериментално лечение от американски фармацевтични компании за възстановяването на британския лидер. Не е чудно, че в държава, където гражданите са склонни да гледат с подозрение както на Тръмп, така и на всяко споменаване на частно здравеопазване, "Даунинг стрийт" бързо отклони неговите аванси.


 


Лондонският в. "Гардиън" съобщава на челно място, че британският премиер Борис Джонсън остава в интензивно отделение, но състоянието му се подобрява и той вече може да сяда в леглото, информира министърът на финансите Риши Сунак.


Той каза, че премиерът общува с болничния персонал, който му осигурява отлични грижи.


 


Друг британски вестник - "Дейли телеграф", публикува материал, в който се казва, че COVID-19 е разкрил колко безумно е здравеопазването по еталон, който да е по мярка на всеки. В материала се посочва също, че новината, че Джонсън е настанен в държавна болница, а не в елитно частно болнично заведение, със сигурност е била шокираща за американския президент Доналд Тръмп.


 


"Може да изглежда банално, но решението Джонсън да бъде лекуван в обществено болнично заведение, въпреки че е важна фигура, е отражение на сърцевината на британското здравеопазване – безкомпромисна решимост за справедливост, която макар и благородна на теория, на практика често се оказва наказателна усмирителна риза", коментира изданието.


 


Разпространението на коронавируса изложи на показ разрушителната сила на тази идеология в нашето здравеопазване, заключава "Телеграф".


В друг материал вестникът пише, че миналия месец три медицински сестри на първа линия в болница "Нортуик" в Хароу, които били принудени, поради липса на предпазни облекла, да сложат торбички за отпадъци на главите си, вместо шапки, и на краката си, вместо калцуни, са дали положителни проби за коронавируса.


 


Медицинското заведение е било претъпкано с пациенти с коронавирус и първо съобщи за такъв инцидент.


"Дейли телеграф" цитира също д-р Крис Уити - главен здравен инспектор, който вчера каза на пресконференция, че Обединеното кралство трябва да се учи от Германия как да се справя с кризата.


 


Д-р Уити посочи за пример провеждането на тестове на по-ранен етап и в по-голям мащаб, като по този начин заразата се овладява, преди да се разпростре прекалено в уязвими групи. Експертът изтъкна и други аспекти на германския подход - плановете за икономическа защита, чрез които парите стигат по-бързо до бизнеса, който се нуждае от тях, както и подготовката за връщането към нормален живот.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.