Горещи новини за разследването на инцидента с майор Терзиев

https://mreja.bg/novini/goreshti-novini-za-razsledvaneto-na-incidenta-s-mayor-terziev/107869 Mreja.bg
Горещи новини за разследването на инцидента с майор Терзиев


Горещи новини за разследването на инцидента с майор Терзиев


Техниците и механиците от авиобаза "Граф Игнатиево", които са обслужвали изтребителя МиГ-29, са разпитвани от военни следователи, пише БЛИЦ, позовавайки се на Dir.bg.


 Военно-окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство за престъплението по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс - допуснато произшествие при управление на бойна техника, при което са причинени значителни имуществени вреди.


От пресслужбата на Министерството на отбраната съобщават, че военноморските сили продължават операцията по издирването на черната кутия от разбилия се изтребител.


От дълбочинен апарат ще бъдат обследвани два нови контакта - метални повърхности на дълбочина между 65 и 75 метра. Минният ловец, който участва в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно обследване и с дистанционно управляеми подводни апарати.


Изключително голям е периметърът на наблюдение и в операцията участват и представители на Института по океанология на БАН. Апарати за дълбочинно изследване е осигурила фирма "Хидроремонт", но вчерашното силно течение е повредило единия от тях.


Вероятно още в събота следобед претърсването ще покрие първоначално заложените райони. От МО посочват, че на този етап е трудно да се прогнозира кога ще приключи операцията, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.